Η Θεσσαλονίκη είναι... της μόδας!
Περιήγηση σε δημιουργούς χειροποίητων ενδυμάτων, υποδημάτων, κοσμημάτων και αξεσουάρ

13 Οκτωβρίου 1915. Θεσσαλονίκη. Φθάνουμε. Υπέροχη θέα της πόλης που είναι αμφιθεατρικά κτισμένη μπροστά στην παραλία... Κοσμοσυρροή στο πέρασμά μας. Ποικίλες και πολυάριθμες φορεσιές. Δίπλα σε γυναίκες ντυμένες ευρωπαϊκά, σχεδόν με την τελευταία λέξη της μόδας, γυναίκες λαϊκές καλυμμένες με πολύχρωμα ράκη. Μαργαριτάρια στα μαλλιά ή στον λαιμό, μαντήλια χρωματιστά στο κεφάλι, ξυπόλυτες ή φορώντας σαντάλια... Gaston Nitzer, Το ημερολόγιο του πολέμου

Περιδιαβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη της μόδας και της ομορφιάς... Συνειδητά, ωστόσο, παρεκκλίνουμε από τους διάσημους οίκους του εξωτερικού, τα εμπορικά κέντρα, τα πολυκαταστήματα, τις αλυσίδες και τις boutique με τις πασίγνωστες και επώνυμες συλλογές και μάρκες ή τα δεκάδες μαγαζιά του συρμού, του μαζικού και της αμφίβολης προέλευσης, που σε αφθονία υπάρχουν στην πόλη.

Επισκεπτόμαστε τα εργαστήρια τοπικών, ανεξάρτητων δημιουργών που, είτε ακολουθώντας τις τάσεις της σύγχρονης μόδας είτε ξεφεύγοντας από τις επιταγές της, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν έργα που φέρουν τη σφραγίδα τους και το προσωπικό τους στίγμα. Η περιήγηση αυτή δεν αποτελεί μία συνηθισμένη «βόλτα στην αγορά». Είναι μία εμπειρία, για να ανακαλύψουμε πώς από τα χέρια ταλαντούχων και εμπνευσμένων ανθρώπων, έπειτα από μία κοπιαστική διαδικασία, το δέρμα, το ύφασμα, το μαλλί, το ασήμι ή οποιοδήποτε άλλο υλικό μπορούν να μετουσιωθούν σε μοναδικές δημιουργίες!


Δείτε σχετικά
Αγγελική Κούμπουλα, Η Θεσσαλονίκη είναι... της μόδας!
Λεμονιά Βασβάνη, Η Θεσσαλονίκη είναι... της μόδας!
Η Θεσσαλονίκη είναι της μόδας, 3/9/2016 (video από την Αλίκη Δήμα)


Share 

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων – 15
Διάρκεια – Περίπου 3h
ΔυσκολίαΕύκολη διαδρομή σε επίπεδο έδαφος, κατάλληλη για παιδιά, μερικώς κατάλληλη για ΑΜΕΑ.
Πεδία ενδιαφέροντοςΜόδα, Σχέδιο μόδας - Ενδυματολογία, Αξεσουάρ αμφίεσης, Υποδηματοποιία, Κοσμηματοποιία
Ενδιαφέρεστε για τη συγκεκριμένη περιήγηση; Ζητήστε το!

Περιοχή που θα περιηγηθούμε

top