ΕλένηΧασιώτη
Σχέδιο μόδας-Κατασκευή χειροποίητων ενδυμάτων και αξεσουάρ
Με
δικό της οίκο μόδας και ατελιέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 1994 η Ελένη έχει διαγράψει ήδη μία αξιοζήλευτη επαγγελματική πορεία. Έχει συνεργαστεί με πλήθος καλλιτεχνικών ομάδων, όπως με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και την Όπερα Θεσσαλονίκης, έχει διδάξει στο Τμήμα Θεατρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες επιδείξεις. Πρωτοξεκίνησε φτιάχνοντας ρούχα για τις κούκλες της, την ίδια και τις φίλες της, ακολούθησαν σπουδές, ενώ πολύτιμα για την κατάρτισή της ήταν τα χρόνια που εργάστηκε ως βοηθός δίπλα σε μία πολύ καλή πατρονίστ.

Η Ελένη μπορεί να εμπνευστεί από οτιδήποτε, από τα χρώματα της φύσης, από έναν πίνακα ή μία ταινία, από την καθημερινότητα. Με σύγχρονη αισθητική, αλλά χωρίς να ακολουθεί αυστηρά τις τάσεις της μόδας, της αρέσει να δημιουργεί καλοσχεδιασμένα και καλοραμμένα κομμάτια, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, έχουν στιλ και άποψη, θεατρικότητα και ρετρό αναφορές. Χρησιμοποιεί πάντα φυσικά υφάσματα, από λινό, μετάξι, μαλλί και βαμβάκι, τα οποία βρίσκει στη Θεσσαλονίκη.

Αν και ποτέ ως δημιουργός δεν είχε τη στήριξη της ελληνικής πολιτείας, παρόλο που η πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού προτιμάει τα ρούχα μαζικής παραγωγής, η Ελένη επιμένει να δουλεύει ακατάπαυστα. Αισθάνεται ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη που κατάφερε να κάνει το χόμπι της επάγγελμα και υποστηρίζει ότι «η δημιουργία είναι παιδί της ανησυχίας και γεννάει, με τη σειρά της, αυτήν την περίεργη χαρά της μεταμόρφωσης από κάτι άψυχο σε κάτι που έχει οντότητα... μια χαρά που κρύβει πίσω της τόση αγωνία για το αποτέλεσμα». 

Ελένη Χασιώτη


Σχέδιο μόδας-Κατασκευή χειροποίητων ενδυμάτων και αξεσουάρ

Φιλίππου 51, 546 31, Θεσσαλονίκη
+30 2310 224453, +30 6944 524044elenichasioti.gr
chasiotis@hol.gr
facebookShare 
top