ΣοφοκλήςΑμπατζίδης
Simple Crafts
Σχεδιασμός και υλοποίηση χάρτινων κατασκευών-Σεμινάρια και εργαστήρια
Θα
περίμενε κανείς, μετά τη φοίτησή του στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, να επιδίδεται σε πειράματα και μετρήσεις, μελετώντας τα φαινόμενα, τις διαδικασίες και τους θεμελιώδεις νόμους της φύσης. Ωστόσο, ο Σοφοκλής προτιμούσε να απασχολείται ως ανιματέρ, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρος σε παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις και να περνάει τα καλοκαίρια του ως βοηθός ψυχαγωγίας και υπεύθυνος δημιουργικών εργαστηρίων σε κατασκηνώσεις. Η τριβή του με τα παιδιά τον οδήγησε σε σπουδές στην Προσχολική Αγωγή και αποκρυστάλλωσε την επιθυμία του να ασχοληθεί με τη διδασκαλία. Ήθελε όμως το αντικείμενό της να είναι δημιουργικό και ευχάριστο, να μεταδίδεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς να απαιτείται υποχρεωτικά μία σχολική τάξη.

Κάπως έτσι ο Σοφοκλής άρχισε να σχεδιάζει χάρτινες τρισδιάστατες κατασκευές και να διδάσκει τον τρόπο υλοποίησής τους σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, στο πλαίσιο ετήσιων μαθημάτων ή αυτοτελών εργαστηρίων και σεμιναρίων. Η μεθοδολογία του είναι απλή, αλλά μελετημένη και ουσιαστική. Το χαρτί είναι ένα αξιόπιστο, εύχρηστο, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, που μπορεί να δώσει –συχνά με συνηθισμένα εργαλεία, δίχως ιδιαίτερο κόπο και σε σύντομο χρόνο– όμορφα, ενδιαφέροντα, ακόμα και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Επιπρόσθετα, η διαδικασία δημιουργίας μιας κατασκευής, ειδικά όταν η τελευταία είναι σωστά και έξυπνα σχεδιασμένη, αναπτύσσει και εξασκεί τις δεξιότητες του παιδιού, καλλιεργεί και ενισχύει την αντίληψη, τη σύνθετη σκέψη και τη συνεργασία.

Ο Σοφοκλής μοιράζεται την τέχνη του είτε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο υπέροχο εργαστήριό του που θυμίζει παιδότοπο, είτε σε άλλους χώρους εντός και εκτός της πόλης, όπως σχολεία και βιβλιοπωλεία. Περιστοιχισμένος συνεχώς από παιδιά, έχει μάθει να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους και να μιλάει άπταιστα τη γλώσσα τους. Το επιβεβαιώνουν, άλλωστε, οι ίδιοι οι μικροί του φίλοι με τις αντιδράσεις τους, όταν πιάνουν στα χέρια τους τις κατασκευές του! 

Σοφοκλής Αμπατζίδης

Simple Crafts
Σχεδιασμός και υλοποίηση χάρτινων κατασκευών-Σεμινάρια και εργαστήρια

Κ. Κρυστάλλη 4 (4ος όροφος), 546 30, Θεσσαλονίκη
+30 2314 011584, +30 6938 487123sofoklisishere@gmail.com
facebookShare 
top