ΔήμητραΚλωναρίδου
Τέχνης Όνειρα-Dreams of Art
Χειροποίητη διακόσμηση και μεταποίηση αντικειμένων
Όλα
ξεκίνησαν από ένα δώρο για τη μητέρα της... Ήθελε να της χαρίσει κάτι ξεχωριστό, που θα το έφτιαχνε η ίδια και δεν θα το αγόραζε έτοιμο, γι’ αυτό διακόσμησε ένα μικρό ξύλινο κουτί με την τεχνική του decoupage. Το έργο της προκάλεσε τον θαυμασμό συγγενών και φίλων και η δεύτερη παραγγελία, η διακόσμηση ενός τραπεζιού, δεν άργησε να έρθει. Η αρχή είχε μόλις γίνει και πολύ γρήγορα η Δήμητρα ανακάλυψε τη δυνατότητα να εφαρμόζει και να συνδυάζει περισσότερα από ένα καλλιτεχνικά μέσα σε μία σύνθεση (τεχνική mixed media).

Η Δήμητρα βρέθηκε αναπάντεχα σε έναν καινούριο κόσμο! Γεμάτο –εκτός από χαρτιά, χρώματα, μελάνια, κόλλες, βερνίκια, σύρματα, πενσάκια, ψαλίδια, πινέλα, σφουγγάρια και ένα σωρό άλλα υλικά και εργαλεία– πειραματισμό, φαντασία, έμπνευση, χαρά, ικανοποίηση, ανυπομονησία, περιέργεια, ηρεμία. Ο ενθουσιασμός της ήταν τόσο μεγάλος που αψήφησε τις σπουδές και την προϋπηρεσία της στον αεροπορικό και τουριστικό κλάδο και αποφάσισε, με την ώθηση των δικών της ανθρώπων, να κάνει το χόμπι της επάγγελμα και να δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση. Έτσι, από τα αεροδρόμια και τους αιθέρες ταξίδεψε, χωρίς εισιτήριο επιστροφής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε ένα γραφικό στενό της Πλατείας Άθωνος, όπου εγκατέστησε το εργαστήριο και κατάστημά της.

Στο «Τέχνης Όνειρα» η Δήμητρα, χρησιμοποιώντας τα χέρια της και μεικτές τεχνικές, διακοσμεί και μεταποιεί ένα πλήθος αντικειμένων διαφόρων σχημάτων και μεγεθών: κουτιά, κοσμηματοθήκες και κλειδοθήκες, πίνακες και καμβάδες, βάζα, μπουκάλια, σταχτοδοχεία και άλλα σκεύη, ημερολόγια και σημειωματάρια, κεριά, έπιπλα. Λόγω της ιδιαίτερης αγάπης που τρέφει για το θέατρο, οι δημιουργίες της συχνά διηγούνται ιστορίες και περιέχουν ήρωες ή πρωταγωνιστές. Μπαλαρίνες, χορευτές τανγκό, γοργόνες, βασίλισσες, νεράιδες ξεπροβάλλουν κατά καιρούς και παίρνουν τη θέση τους σε ξύλινες, γυάλινες ή άλλες επιφάνειες, σαν να διαδραματίζεται στον πάγκο της μία καλοστημένη παράσταση… 

Δήμητρα Κλωναρίδου

Τέχνης Όνειρα-Dreams of Art
Χειροποίητη διακόσμηση και μεταποίηση αντικειμένων

Αυγερινού 10 (Πλατεία Άθωνος), 546 23, Θεσσαλονίκη
+30 2315 534020dreamsofart.shareyourart.gr
mirantolina@gmail.com
facebookShare 
top