ΧρήστοςΚύρου
ΔημοσθένηςΒαβάτσης
MAKE Creative Spaces
Σχεδιασμός και υλοποίηση αντικειμένων, εφαρμογών, ιδεών, αρχιτεκτονικών έργων και εκδηλώσεων
Στις
παρυφές του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης υπάρχει ένας χώρος που παρομοιάζεται με μία παιδική χαρά των κατασκευών. Γι’ αυτό, άλλωστε, ονομάζεται MAKE, διότι εκεί έχει τη δυνατότητα ο καθένας, είτε είναι ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας, να φτιάξει ένα αντικείμενο, ένα προϊόν, μία γραφιστική ή διαδραστική εφαρμογή, να υλοποιήσει μία πρωτότυπη ιδέα ή ένα προσωπικό έργο, να βελτιώσει ή να εξελίξει κάτι που ήδη υπάρχει, να κάνει μία παραγγελία, να αναζητήσει και να βρει λύσεις, να πειραματιστεί, να δημιουργήσει.

Στο MAKE μπορεί να κατασκευαστεί και να παραχθεί οτιδήποτε, ανεξάρτητα από την κλίμακά του, ακόμα και εάν είναι σύνθετο, περίτεχνο, δύσκολο, απαιτητικό και εξειδικευμένο. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Χάρη σε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με πάγκους εργασίας, μηχανήματα, συσκευές και εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας, με τα οποία η επεξεργασία μετάλλων, ξύλου, πλαστικού και πολλών άλλων υλικών γίνεται με μεγάλη ακρίβεια και ταχύτητα. Επιπλέον, χάρη στην τεχνογνωσία και εμπειρία μιας ομάδας συνεργατών διαφορετικών ειδικοτήτων, που όμως μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και αλληλοσυμπληρώνονται. Το ΜΑΚΕ διαθέτει επίσης χώρο γραφείων, όπου κάποιος μπορεί να εργαστεί, απολαμβάνοντας όχι μόνο γραμματειακή υποστήριξη, αλλά και πολυεπίπεδη βοήθεια, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα φιλοξενεί σεμινάρια, εκθέσεις, εκπαιδευτικές συναντήσεις και ποικίλες άλλες δράσεις και εκδηλώσεις.

Οι εμπνευστές του MAKE, ο Χρήστος και ο Δημοσθένης, αποφάσισαν ουσιαστικά να στεγάσουν σε έναν πολυχώρο τις κινητήριες δυνάμεις της καθημερινότητάς τους, τη δημιουργικότητα, την εφευρετικότητα και τη συνεργατικότητα, απευθύνοντας ταυτόχρονα ένα κάλεσμα να συμμετάσχουν στο εγχείρημά τους και να χρησιμοποιήσουν την έδρα τους και άλλοι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από παρόμοιες ιδιότητες. Η προσδοκία τους, πλέον, είναι το ΜΑΚΕ να μετεξελιχθεί σε έναν ζωντανό οργανισμό, μέσα από τους κόλπους του οποίου θα αναδειχθεί μία ολόκληρη κοινότητα. 

Χρήστος Κύρου, Δημοσθένης Βαβάτσης

MAKE Creative Spaces
Σχεδιασμός και υλοποίηση αντικειμένων, εφαρμογών, ιδεών, αρχιτεκτονικών έργων και εκδηλώσεων

Μητροπόλεως 110, 546 21, Θεσσαλονίκη
+30 2310 225565make.gr
imake.gr
info@make.gr
facebook
linkedin
instagramShare 
top