Σχετικά με το Handpeak

Το HANDPEAK γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2014 στη Θεσσαλονίκη. Στόχος μας είναι η παρουσίαση, η ανάδειξη και η προβολή –και, κατ’ επέκταση, η υποστήριξη, η προώθηση και η αξιοποίηση– επιλεγμένων, τοπικών και ανεξάρτητων, σύγχρονων δημιουργώνδημιουργικών ομάδων) που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά στη Θεσσαλονίκη.

Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που ασκούν δημιουργικές δραστηριότητες διαμορφώνουν τον σύγχρονο πολιτισμό και αποτελούν τα ζωντανά του «κύτταρα».

Αντιλαμβανόμαστε τη δημιουργία ως ένα ανεξάντλητο πεδίο δίχως όρια και γι’ αυτό αντιμετωπίζουμε συνολικά και ολοκληρωμένα το δημιουργικό κεφάλαιο της Θεσσαλονίκης.

 

Αναζητούμε, εντοπίζουμε, καταγράφουμε, χαρτογραφούμε, τεκμηριώνουμε και μελετάμε συστηματικά και σε βάθος το δημιουργικό δυναμικό της πόλης.

Συνεργαζόμαστε με δημιουργούς που διαθέτουν γνώσεις, κατάρτιση, ικανότητες, δεξιότητες, πρωτοτυπία, έμπνευση, καινοτομία, ταλέντο, προσωπικό ύφος, ποιότητα, αισθητική, πάθος, μεράκι, εργατικότητα, εξωστρέφεια, ήθος, ευγένεια, διάθεση για συνεργασία.

Προσφέρουμε στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει τη δημιουργική κοινότητα της Θεσσαλονίκης ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής μας πλατφόρμας, αλλά και βιωματικά, μέσω οργανωμένων επισκέψεων και περιηγήσεων στους ίδιους τους χώρους των δημιουργών και μέσω ποικίλων άλλων δράσεων που έχουν πάντα ως επίκεντρο τους δημιουργούς.

Ποιοι είμαστε

 

Σπύρος Τσαφαράς

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου πραγματοποίησε και μεταπτυχιακές σπουδές Κλασικής Αρχαιολογίας. Συμμετείχε επανειλημμένα σε ανασκαφές του Α.Π.Θ. και του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ από το 2006 μέχρι το 2015 εργάστηκε ως αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους (πρώην 10η Ε.Β.Α.). Έχει λάβει μέρος σε έργα του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, στο πλαίσιο επιχειρησιακών και ερευνητικών προγραμμάτων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με τη συγγραφή και την επιμέλεια κειμένων, αλλά και με τη φωτογραφία, καταγράφοντας με τον φακό του –εκτός από αρχαιότητες– εικόνες, όψεις, γεγονότα και στιγμές του σύγχρονου κόσμου. Το 2012 κυκλοφόρησε από τον Εκδοτικό Οίκο «Μέθεξις» το φωτογραφικό του λεύκωμα με τίτλο «Θεσσαλονίκη. Αποτυπώνοντας το χθες στην πόλη του σήμερα».
 

Μάντω Τερζή

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, αν και κατά βάθος θα προτιμούσε να είναι κάτοικος σε κάποια πόλη του εξωτερικού. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ ακολούθησαν σπουδές Μετάφρασης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών meta|φραση στην Αθήνα. Εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος σε διάφορες θέσεις για δεκαοκτώ χρόνια, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τον συγκεκριμένο κλάδο και να καταπιαστεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από τα οικονομικά. Πλέον, ασχολείται συστηματικά με τη μετάφραση και τη διδασκαλία αγγλικών, έχει μία εβδομαδιαία μουσική εκπομπή στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό pop-i.fm και αρθρογραφεί στο διαδικτυακό ροκ περιοδικό FeelA RockA, όπου μοιράζεται τις εντυπώσεις της για τις συναυλίες που παρακολουθεί εντός και εκτός Ελλάδας. Γενικότερα, φροντίζει να ακούει ασταμάτητα μουσική, να βλέπει ανελλιπώς ταινίες, να ταξιδεύει με κάθε ευκαιρία, να μαθαίνει και να κάνει όσα περισσότερα πράγματα μπορεί.
 

BOREAS Art & Nature travel services

Το Handpeak υποστηρίζεται δυναμικά και ποικιλοτρόπως από το ταξιδιωτικό γραφείο BOREAS Art & Nature travel services, το οποίο δημιουργήθηκε για να αναδείξει τον πλούσιο πολιτισμό, τη μακραίωνη ιστορία και την παρθένα φύση της Ελλάδας μέσω του ταξιδιού. Για τους υπεύθυνους του ΒΟΡΕΑ, οι οποίοι έχουν την έδρα τους στη Θεσσαλονίκη, ένα επιτυχημένο ταξίδι δεν βασίζεται μόνο σε πολύωρες και συμβατικές επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, αλλά και στην ανακάλυψη κόσμων μοναδικών και ανεξερεύνητων. Γι’ αυτό, κάθε πρόγραμμα του ΒΟΡΕΑ είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και μελέτης μιας ομάδας έμπειρων ιστορικών, αρχαιολόγων, ξεναγών, ιστορικών τέχνης και αρχιτεκτονικής, που γνωρίζουν εξαιρετικά, εκτός από τις πιο χαρακτηριστικές πτυχές του πολιτισμού και της ιστορίας ενός τόπου, τους μύθους, τα έθιμα, τις παραδόσεις, τις ιδιαιτερότητες, το φυσικό περιβάλλον, την καθημερινή ζωή και τους ανθρώπους του.
Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο: +30 6947 434687

Email: info@handpeak.gr


Εγγραφείτε στο newsletter μας

Εγγραφη
top